Politică

Mesajul unui cetățean pentru prefect: Fugi și mână porcii lui Iordache!

După ce a anunțat cu surle și trâmbițe că a rezolvat o foarte mare problemă în instituția pe care o conduce, și anume a întors ceasul din turnul clădirii care stă să cadă pe el, prefectul Iulian Popescu a descoperit încă o gaură de la covrig: gunoaiele din cartierul Pandurașul. Locul în care azi strângi gunoiul și faci boboc, dar mâine e tot la loc.

 

Un fenomen aproape imposibil de eradicat. Comercianții de vechituri care locuiesc în zonă se debarasează de resturi chiar lângă calea ferată, unde primăria le-a mai dus un container de ceva vreme, dar, ce să vezi? Gunoaiele se aruncă pe lângă, nu și în containerul pentru deșeuri.

Se strâng des gunoaie din cartier. La fel de des se umplu până și străzile, pentru că unii localnici din zonă aruncă hainele vechi chiar pe marginea drumului. Amenzi s-au dat. Și polițiștii locali au scris amenzi, și comisarii de mediu, dar credeți că le plătește cineva? Exclus!

 

Într-o continuă campanie electorală, prefectul a descoperit mormanele de gunoaie din cartierul Pandurașul. Și a pozat într-un cetățean foarte surprins de această imagine. Învățat de șeful său de partid, Iulian Popescu s-a filmat în timp ce se miră de gunoaie, a postat repede imaginile pe Facebook să se mire și colegii lui de partid care l-au felicitat pentru că a ieșit din birou. Atât el, cât și "mirătorii" de serviciu, nefiind ancorați în realitate și fiind la prima trecere prin zonă, au țintit mesajul pe efecte, omițând cauza. 

 

Gorjenii de rând, care nu pot fi păcăliți prea ușor de campania electorală învechită l-au taxat pe prefect: „Vaaaaaiiiiii și vaaaaasiiiiii.... dar până acum nu ai văzut? Fugi și mână porcii lui Iordache”, i-a scris un internaut

 

„Ceea ce filmezi tu este rezultatul gunoaielor. Politicienii ne-au educat sa distrugem natura. Asemenea grămezi găsești în tot Gorjul. Și acolo e Romanescu de vină? Sictir”, i-a scris un alt gorjean.

 

„Stimate domn, pana acum unde ai fost? Aia nu-i de acum. Aaaaa vin alegerile.... S-a știut de gunoaie și până acum dumnealui unde a fost? În Dubai?”, e de părere un alt gorjean. „Să vă vedem la fel de implicat și după alegeri”, i-a urat un alt internaut.

 

La final, îi dăm un pont. Poate n-o fi prea umblat. Mai sunt zone în județ, în țară, unde lipsa civilizației lasă în urmă o așa putoare și toată lumea așteaptă o soluție miraculoasă care să ne scape și de gunoaie, și de nesimțirea celor care le aruncă la voia întâmplării.

 

Așteptăm să vedem cum rezolvi problema. Pentru început ai putea să renunți la restaurantele de lux pe care le frecventezi și să pui de-o "cafenea liberală", fix acolo în zonă. A nu se omite un amănunt. Mobilier înalt. Scaune și mese de pub, că altfel riscați să nu vă observe ăia și să vă basculeze o căruță de bulendre în cap. S-aveți poftă!

Vizualizări: 2,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: