Eveniment

Merge la închisoare pentru că a chiulit

Un bărbat din comuna gorjeană Bîlteni, sat Peşteana, ar putea ajunge la închisoare, deși inițial a fost condamnat cu suspendare. Bărbatul fusese obligat, prin sentința judecătorească, să urmeze un curs de formare profesională, dar a ales să chiulească.

“Dispune executarea pedepsei de 2 ani închisoare în regim de detenţie”, a decis săptămâna trecută Tribunalul Gorj, decizia nefiind definitivă.

Serviciul de Probațiune Gorj este cel care a sesizat instanța, după ce a constatat că bărbatul nu respectă obligațiile impuse prin hotărâre judecătorească. 

Gorjeanul condamnat s-a înscris la cursul de calificare profesională de ”îngrijitor spații verzi” derulat de către AJOFM Gorj, dar a fost exmatriculat din cauza absențelor. Serviciul de Probațiune Gorj i-a cerut bărbatul să se înscrie la un alt curs de calificare profesională, dar gorjeanul spune că nu a făcut-o, “deoarece nu a dispus de bani pentru a achita suma datorată către AJOFM Gorj în urma exmatriculării de la cursul anterior”. 

Bărbatul din Bîlteni nu a prestat nici zilele de muncă în folosul comunității, așa că va merge la închisoare. Omul nu știe să scrie și să citească, cel mai probabil nici nu prea își dă seama ce i se întâmplă.

Vizualizări: 2,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: