Eveniment

Medicul care și-a luat trei apartamente din șpagă a fost arestat preventiv

Medicul șpăgar Ion Alin E. de la Casa de Pensii, care elibera în fals documente medicale, a fost arestat preventiv. În spatele gratiilor, tot pentru 30 de zile, va rămâne și asistenta medicală, Mariana T. complicea sa. De asemenea, infirmiera Iuliana L. care racola oameni direct din spital va petrece și ea următoarea lună în arest. 

Medicul oftalmolog Tatiana A. implicat în acest dosar a primit arest la domiciliu. Măsurile preventive au fost dispuse, în această seară, după ce celor patru le-a expirat ordonanța de reținere de 24 de ore. 

Cei patru sunt acuzați că au pus la punct o adevărată fabrică de documente medicale false. Medicul expert lua șpagă pe bandă rulantă ca să semneze certificate medicale celor care au plătit să iasă la pensie pe caz de boală ori să primească certificat de încadrare în grad de handicap sau permis de conducere. 

Procurorii sustin că, într-o singură lună, în vara anului trecut, medicul a primit șpagă de 75 de ori. Sumele erau între 300 și 1000 de lei. În câțiva ani, doctorul șpăgar și-a cumpărat trei apartamente cu banii obținuți în acest fel. Le-a trecut pe numele soției, care a fost casnică în această perioadă. 

În conturi, avea peste 150 de mii de lei, bani pe care nu i-a putut justifica. Acum are sechestru pe cont, dar și pe două apartamente din București și Cluj.

 

Vizualizări: 8,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: