Actualitate

Medici gorjeni, amendați

Direcția de Sănătate Publică Gorj anunță că a desfășurat în septembrie o acțiune tematică de control care a vizat cabinetele de medicină de familie și cabinetele medicale de specialitate. 

„În cadrul acestei acțiuni au fost verificate 102 cabinete, din care 51 cabinete de medicină de familie și 51 cabinete de specialitate. În urma verificărilor, au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care 9 avertismente și 27 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 156.000 de lei“, anunță DSP Gorj.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neconformități, precum: stare igienico-sanitară necorespunzătoare; neasigurarea corespunzătoare a lanțului de frig și monitorizare necorespunzătoare a temperaturii la lanțul de frig; funcționarea cabinetului medical într-un spațiu fără autorizație sanitară de funcționare; nerespectarea programului de lucru; nerespectarea circuitelor funcționale; neasigurarea cabinetului cu apă curentă caldă și rece; gestionare necorespunzătoare a deșeurilor medicale; nerespectarea precauțiunilor standard.

A fost constatată și igiena necorespunzătoare a mâinilor, în sensul că personalul avea unghii cu gel și bijuterii.

Vizualizări: 741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: