Social

Medic mort la 46 de ani, din cauza suprasolicitării

Şeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa, a decedat vineri, 7 ianuarie, după ce s-a întors acasă de la serviciu. Medicul, în vârstă de 46 de ani, a suferit un infarct.

Decesul este pus de colegi pe seama suprasolicitării profesionale. Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat că medicul a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.

”Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a afirmat Andrieş, pentru Agerpres.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, din cauza activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19.

”Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei. Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea ”Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

 

Vizualizări: 5,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: