Actualitate

Mai sunt patru luni și CEO nu știe dacă închide grupurile de la Turceni și Rovinari

Ministrul Energiei a acceptat cu o jumătate de gură, la întâlnirea de zilele trecute cu administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, că planul de restructurare trebuie renegociat.

Negocierea planului a durat mai bine de doi ani, astfel că nici renegocierea nu se poate face de azi pe mâine, birocrația de la Comisia Europeană fiind recunoscută.

Și totuși, mai sunt doar patru luni până la finalul anului, când CE Oltenia ar trebui să închidă grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, ambele de câte 330MW. Două grupuri de care atât complexul energetic, cât și România are nevoie pentru a trece iarna cu bine. Ca să le poată menține în funcțiune, are nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Reamintim că CE Oltenia a închis deja două grupuri anul trecut, respectiv grupul energetic Turceni 3 cu o putere instalată de 330 MW, grupul energetic Ișalnița 8 cu o putere instalată de 315 MW, fiind vorba de o retragere definitivă din exploatare, cu pierderea licenței. Asta nu trebuie să se repete cu următoarele grupuri, dar ministrul Virgil Popescu una spune, alta face, ca și restul guvernului, când e vorba de energie.

 

Vizualizări: 3,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: