Actualitate

Mai pot spera salariații CE Oltenia la creșteri de salarii în acest an?

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia cer creșterea salariilor, la doar câteva luni de la intrarea în vigoare a Contractului Colectiv de Muncă.

O cerere îndreptățită, cel puțin pentru salariații cu experiență, care suplinesc sutele de mineri și energeticieni care se pensionează.

Solicitarea de majorare a salariilor apare în memoriul trimis de federațiile Mine Energie și Univers către premierul Ciucă. “Actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății și implicit a fondului de salarii, având în vedere solicitările Guvernului României privind creșterea producției de cărbune/energie electrică pentru asigurarea securității energetice naționale”, este ultimul punct din solicitare.

Liderii sindicali vor o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a-l convinge că este nevoie de renegocierea planului de restructurare.

Complexul Energetic Oltenia a angajat în acest an circa 800 de persoane pe perioadă determinată, care au înlocuit salariați cu experiență ieșiți la pensie.

“CEO merge din inerție. Avem și problema specialiștilor care pleacă la pensie cu zecile în fiecare zi. Pentru companie, zecile de colegi care pleacă nu pot fi supliniți de sutele de colegi care intră. Dispare o cantitate foarte mare de experiență în munca colegilor care pleacă”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME, într-o emisiune la Tele3. 

Cel mai probabil, contractele salariaților care expiră la 31 decembrie vor fi prelungite și anul viitor, cererea de energie pe cărbune fiind mare, în contextul crizei energetice.

 

Vizualizări: 4,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: