Social

Magazin cu icoane, afectat de cutremur

Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, care a avut loc marți în Gorj, s-a simțit puternic și la Mânăstirea Tismana. În magazinul mânăstirii zeci de icoane și alte obiecte au căzut de pe rafturi.

Și biserica din centrul localității a fost afectată de cutremur, fiind căzute bucăți mari de tencuială.

La Târgu Jiu, în Sala Maură a Prefecturii Gorj au căzut de asemenea bucăți mari de tencuială, iar acoperișul Primăriei Târgu Jiu a suferit distrugeri majore, aici intervenind un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Și alte magazine au fost afectate.

Mesajul ISU: În urma cutremurului produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, județul Gorj, cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 30 de apeluri care semnalează  fisuri apărute la anumite construcții sau elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins.

Din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime! Echipajele noastre de intervenție intervin acolo unde au fost semnalate situații de urgență și continua misiunile de recunoaștere/patrulare pentru că este prioritar să ne asigurăm că nu sunt persoane care au avut de suferit.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.
Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență). https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte,  în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: