Social

Biserici afectate de cutremur

Biserici din Arcani și Tismana, județul Gorj, au fost afectate de cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, care a avut loc pe 14 februarie, la ora 15.16.

Turla unei biserici din Arcani stă să cadă și bucăți mari de tencuială au căzut deja, inclusiv pe mașini.

Din primele informații, Arcani este una din cele mai afectate localități de cutremurul de astăzi. Reaminim că și ieri a fost un cutremur puternic, de 5,2 grade pe scara Richter.

Cutremurul de astăzi a avut trei replici până la această oră. Localnicii din Stănești au semnalat că nu au energie electrică.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus activarea unei grupe operative pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din Ministerul Afacerilor Interne, în urma cutremurului produs, marţi, în zona Oltenia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, marţi, prim-ministrul a purtat discuţii cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe acest subiect.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităţilor necesare pentru gestionarea situaţiei şi pentru coordonarea acţiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister", se arată în comunicat.

Vizualizări: 1,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: