Ultima oră

Luni plouă, de marți vine canicula

Ploile și vijeliile vor persista, iar meteorologii au emis noi avertizări cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru mare parte din țară. De marți, însă, vine și canicula. 

Luni, meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, ce va fi în vigoare până la ora 22:00.

În acest interval, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată - averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții, pe alocuri și în vestul și sud-estul țării, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).


Cod portocaliu va fi în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea, unde vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40-60 l/mp. Instabilitate atmosferică accentuată va fi pe alocuri și în celelalte județe din sudul și estul țării.

 

De marți, însă, vine și canicula. În Oltenia, vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 26 iunie, când media valorilor maxime se va situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar minimele în creștere treptată, vor atinge o medie regională de 19-20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime în medie de 32-34 de grade, iar pentru începutul lunii iulie, în jur de 31 de grade, iar minimele, vor fi în medie de 16-18 grade. 

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel pe arii restrânse în special în timpul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, grindină și vijelii.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: