Actualitate

Lucrările de la Grupul 5 Rovinari, subcontractate

Nu ar mai fi mult de lucru la grupul 5 de la Rovinari, aflat în modernizare de câțiva ani. După investiții de sute de milioane de lei, grupul ar fi trebuit să fie repus în funcțiune în 2019. Suntem în 2022, iar lucrările nu sunt încă la final.

Mai nou, firmele care au contractat lucrările au probleme și nu le pot finaliza. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor fi informați în ședința din iulie de subcontractarea unei părți a lucrărilor licitate de Energomontaj către firma Socend Ind SA.

CE Oltenia recunoaște în document că există riscul întârzierii punerii în funcțiune a grupului 5 Rovinari, oricum întârziat câțiva ani.

Grupul 5 Rovinari a intrat în modernizare pentru a mai funcționa apoi câteva zeci de ani. Dar, între timp politicienii au decis eliminarea energiei pe cărbune până în 2030, astfel că investiția făcută nu va putea fi amortizată.

Asta e, dacă avem politicieni care doar execută niște ordine și nu trec nimic prin filtrul gândirii, un bloc energetic în care s-au investit o grămadă de ani va funcționa doar câțiva ani.

Vizualizări: 1,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: