Social

Locurile de joacă din Târgu-Jiu, vandalizate frecvent

 

Edilitara Public, societatea care se ocupă cu administrarea locurilor de joacă din Municipiul Târgu-Jiu, trage un nou semnal de alarmă cu privire la modul cum sunt utilizate spațiile de joacă. Acestea sunt continuu vandalizate, iar pâna la înlocuirea elementelor defecte, de multe ori copiii sunt expusi pericolului de a se accidenta, ori... pot avea "norocul" să admire "operele" realizate de unii inconștienți.

Reprezentanții societății au transmis în mediul online un mesaj prin care atrag atenția cetățenilor să sesizeze poliția atunci când observă activități de vandalism în perimetrul locurilor de joacă. De asemenea, aceștia nu aruncă vina asupra copiilor, ci asupra persoanelor ce folosesc aceste locuri în cu totul alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate.

"Suntem siguri de faptul că cei mici, mai exact cei pentru care se fac asemenea investiții, nici nu vopsesc cu spray mobilierul, nici cu markerul nu scriu injurii, nici "semnături" speciale nu au, nici alcool nu consumă și nici nu intră cu țigări în perimetrul special amenajat pentru recreere.

În imaginile de mai jos veți observa faptul că cele mai multe "desene" sau texte realizate pe mobilierul din locul de joacă, nu au cum să-i aibă ca autori pe cei mici.

Rugăm cetățenii care sunt martori la scene de vandalism, să informeze organele abilitate, pentru tragerea la răspundere a vinovaților.

Aceste "mici" intervenții, realizate repetat, duc la costuri mari. Cu sumele acestea, putem moderniza sau înființa mai multe locuri de joacă în Municipiul Târgu-Jiu." au transmis reprezentanții Edilitara Public.

Mai precis, e clar că nu copiii își bagă și își scot, în scris, pe tobogane, bănci sau leagăne, nici dozele de bere nu și le aruncă în carusele și nici nu transformă mesele în scrumiere. Cei care o fac, în schimb, sunt probabil fix ăia de înjură în stânga și în dreapta că-i jeg prin oraș, că nu face nima' nimic pentru ei, că e de vină oricine, numai ei nu, pentru orice. Nasol e când în prostia lor, unii mai au dreptate.

Vizualizări: 2,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: