Social

Locuințe ANL pentru tineri proveniți din sistemul de protecție socială

Doi tineri din sistemul de protecție specială au primit astăzi câte o garsonieră ANL din partea municipalității din Târgu Jiu. Locuințele se află în cartierul Narciselor, zonă în care, în perioada imediat următoare, se vor muta alți doi beneficiari ai sistemului de asistență socială.

Demersurile au fost întreprinse de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, prin Centrul de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie.

„Toți acești tineri au fost sprijiniți de către Centrul de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie din cadrul CSCCNS Târgu-Jiu și pentru găsirea unui loc de muncă, astfel că la ora actuală ei sunt angajați în diverse domenii de activitate și sunt pregătiți pentru a începe o nouă viață.

De asemenea, pe parcursul anului trecut, specialiștii Centrului de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie din cadrul CSCCNS Târgu-Jiu au reușit să angajeze 11 tineri cu dizabilități, iar alți 5 tineri au fost angajați de la începutul acestui an, până în prezent. Este vorba despre tineri de peste 18 ani, absolvenți, care urmează să părăsească sistemul de protecție“, a transmis Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Vizualizări: 986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: