Social

Elevii din Gorj, duși la școală cu microbuze vechi

Au trecut anii peste microbuzele școlare și multe dintre acestea nu mai prezintă siguranță în exploatare. Din păcate, guvernul nu are o politică de a cumpăra în fiecare an microbuze școlare, ci o dată la câțiva ani pentru toată țara.

În momentul de față, în Gorj sunt disponibile 122 de microbuze și 3 autobuze pentru transportul copiilor de acasă la școală și retur.

Inspectoratul Școlar a făcut un necesar și a constatat că aproape toate ar trebui înlocuite. Primăriile au solicitat 94 de microbuze 16+1 și 3 microbuze 8+1.

Și polițiștii de la rutieră derulează activităţi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.

Polițiștii rutieri vor instrui/reinstrui conducătorii lor cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Totodată, vor fi instruiți și coordonatorii activității acestor autovehicule cu privire la respectarea destinației pentru care au fost repartizate. “Reamintim că, în afara scopului expres pentru care au fost distribuite, respectiv transportul elevilor la și de la unitatea de învățământ, acestea pot transporta elevi și profesori însoțitori la activități culturale și educative extracurriculare (festivaluri, cursuri școlare, excursii, tabere de creație etc.), nefiind permisă folosirea în alte scopuri”, a comunicat IPJ.

Până pe 9 septembrie, vor fi efectuate controale în trafic, care vor viza verificarea stării psihofizice a conducătorului autovehiculului, inclusiv prin testarea alcoolscop, utilizării centurilor de siguranță și respectării normelor rutiere și a legalității transporturilor.

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: