Eveniment

Locomotivă deraiată, mecanic la spital

Mecanicul locomotivei deraiate, joi după-amiază, între staţiile de cale ferată Băniţa şi Merişor, rănit în urma incidentului, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani de un echipaj al Ambulanţei, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

"Traficul feroviar rămâne în continuare blocat pe secţia de circulaţie Petroşani - Simeria, pe ambele sensuri, până la remedierea situaţiei", a precizat sursa citată.

La faţa locului intervine Garda de Intervenţie Baru cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Intervenţia pompierilor militari este în desfăşurare.

actualizare: ”Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că o locomotivă izolată, care aparţine operatorului privat Constantin Grup, s-a răsturnat între staţiile Merişor – Crivadia. Locomotiva izolată circula de la Băniţa spre Crivadia, mecanicul a anunţat că nu poate opri în staţia Merişor, a intrat cu locomotiva pe firul II Merişor - Crivadia, unde s-a răsturnat. Precizăm faptul că, traficul feroviar de călători este oprit în acest moment pe relaţia Petroşani - Crivadia, pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie, în vederea eliberării gabaritului de cei doi stâlpi rupţi de locomotiva răsturnată”, a transmis CFR.

Sursa citată a precizat că intervenţiile derulate de SRCF Timişoara au drept scop, în primul rând, asigurarea gabaritului pe un fir, şi vor continua cu operaţiunile necesare pentru ridicarea locomotivei private, din zona respectivă.  

  
  
 
 ”Din punct de vedere al circulaţiei trenurilor, menţionăm faptul că la momentul prezent este afectată o singură pereche de trenuri R 2708/R2711, pe distanţa Pui - Petroşani. 


 
 Conform graficului de circulaţie, următorul tren înscris să tranziteze această zonă este IR 1822 (Bucureşti - Arad), în jurul orei 23.00, oră până la care estimăm finalizarea intervenţiilor pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe un fir”, a mai transmis CFR.
 
 Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar de specialitate al SRCF Timişoara depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea traficului pe un fir, în zona evenimentului feroviar, asigurarea suportului tehnic necesar pentru repunerea pe şină a locomotivei şi restabilirea traficului în condiţii normale pe întreaga distanţă Petroşani – Crivadia. 

Vizualizări: 2,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: