Actualitate

Liderii sindicali câștigă procesele cu CE Oltenia

Cei 27 de lideri sindicali care au fost dați în judecată de Complexul Energetic Oltenia câștigă procesele pe bandă rulantă. Asta pentru că sumele constatate de ANAF ca prejudiciu s-au prescris deja.

“Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârât prin întâmpinare şi în consecinţă respinge cererea de chemare în judecată”, se arată în minuta procesului câștigat de Gelă Ionescu.

“Admite execţia prescripţiei dreptului material la acţiune pentru perioada ianuarie 2017 – iunie 2019, invocată de pârât prin întâmpinare şi în consecinţă respinge cererea pe această perioadă ca fiind prescrisă. Respinge cererea pentru pretenţiile aferente perioadei iulie 2019 – decembrie 2019 şi drepturile accesorii aferente acestor pretenţii, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către Sindicatul Energia Rovinari, reprezentant al pârâtului a sumei de 700 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat”, este decizia din cazul lui Constantin Mitrescu.

Și decizii asemănătoare au fost date în toate procesele judecate până acum.

ANAF a constatat, anul trecut, că mai mulți lideri sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia trebuie să returneze diverse sume de bani companiei pentru că au încasat, pe lângă salariul de la companie, și indemnizație de la organizațiile sindicale.

Cei 27 sunt: Eugen Iovan, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Marius Predescu, Grigore Vîrțan, Aurelian Constantinescu, Francisc Novabilschi, Constantin Badea, Grigore Bălu, Vasile Cocoranu, Roxana Brăiloiu, Marilena Brîndușoiu, Doru Crăete, Sabin Dănescu, Dumitru Alin Etăgan, Marin Golea, Cristian Lădaru, Petre Mămăligă, Ion Mișcodan, Constantin Pescaru, Marius Stolojanu, Cătălin Felix Țîrcă, Emanoil Tomescu, Marius Ursu, Gelă Ionescu, Dana Ancuța și Eugenia Pârvulescu.

La primul termen de judecată s-a cerut disjungerea dosarelor, pentru ca fiecare să răspundă strict pentru partea lui, dacă este cazul.

Inspectorii ANAF au constatat că inspectorii sociali angajați ai CEO au primit, în perioada 2017 - 2021, pe lângă salariul de la companie și indemnizații de la organizațiile sindicale. În unele cazuri, liderii sindicali au fost obligați să restituie salariul de la companie, deși primeau doar câteva sute de lei de la sindicat, ceea ce este absurd, mai ales că nu toți au fost încadrați ca inspectori sociali.

Vizualizări: 2,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: