antiVirale

Lansare de album, de Ziua Națională "Constantin Brâncuși"

Ziua Națională "Constantin Brâncuși" este marcată în fiecare an pe data de 19 februarie, atunci când este și ziua de naștere a marelui sculptor român, la Târgu Jiu evenimentul fiind marcat și de lansarea unui album foto.

Născut pe 19 februarie 1876, în Hobița, Gorj, Constantin Brâncuși este considerat o personalitate marcantă în mișcarea artistică a secolului al XX-lea şi unul dintre cei mai mari sculptori ai acestei perioade.

 „În preajma capodoperei” este o colecție de fotografii ale artistului fotograf Ionel Scăunașu, lansarea albumului urmând să aibă loc chiar de Ziua Națională "Constantin Brâncuși", la Muzeul Național "Constantin Brâncuși", cu începere de la ora 12:30.

Cu această ocazie, pe lângă albumul cu fotografii ale operelor marelui sculptor va avea loc și un recital de poezie „Simboluri brâncușiene”, autor Valeria Mahok, fiind recitate de actrița Rodica Negrescu.

Și Muzeul Naţional de Artă al României marchează pe 19 februarie Ziua Naţională Constantin Brâncuşi printr-o o serie de activităţi destinate atât adulţilor, cât şi copiilor. Va avea loc cu această ocazie un tur ghidat al operelor lui Brâncuşi aflate în Galeria de Artă Românească Modernă.

„Lucrări precum, Somnul, Danaida, Macheta pilonului Porţii Sărutului, Scaun, Cap de copil, Supliciul sau Rugăciunea vor fi prezentate şi contextualizate în cadrul întregii opere brâncuşiene”, a precizat instituţia muzeală.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: