Eveniment

La volan, după vin și bere

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 29 decembrie nu este definitivă.

Pedeapsa este cu suspendare, pentru că bărbatul nu are antecedente penale.

Fapta a fost comisă anul trecut. “În data de 26.03.2022, în jurul orei 00:00, inculpatul a condus autoturismul marca Opel pe DN 67 D Tismana, având o îmbibaţie alcoolică de 2,75 g/l alcool pur în sânge.”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul a început să bea de pe zi. A participat la Zilele orașului Tismana, unde a consumat aproximativ 400 de ml de bere şi a mâncat o porție de peste. Ulterior, a mers către domiciliul părinților săi, de pe raza orașului Tismana, sat Celei, unde în jurul orei 16:00 a făcut un grătar, iar în acest timp a consumat aproximativ 600 ml de vin roşu. 

Ulterior, în intervalul orar 22:00-00:00 în aceeași zi, a consumat 2 litri de bere Timișoreana şi 150 de ml de vin roşu, iar în timp ce consuma aceste băuturi, a observat că nu mai are țigări, motiv pentru care a plecat să cumpere, cu autoturismul marca Opel. A fost oprit de oamenii legii și s-a ales cu dosar penal.

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: