Eveniment

La volan după cinci litri de bere

Un bărbat din Motru a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru infracțiuni rutiere. Sentința a fost pronunțată pe 18 ianuarie de Judecătoria Motru.

“În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esență, că, la data de 29.05.2021, în jurul orei 23:45, aflându-se pe raza municipiului Motru, pe str. Calea Tismanei, a condus autoturismul marca Volkswagen Sharan având o îmbibație de 3,11 g/l alcool pur în sânge, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată în documentul de la instanță.

Cinci litri de bere a băut motreanul înainte de a se urca la volan. Acesta a fost la un pas de tragedie, pentru că în drumul spre casă a intrat ușor în coliziune cu un autoturism marca Dacia. Speriat, a continuat deplasarea, însă capacul roții autoturismului s-a desprins la intersectarea cu un autoturism marca Audi A4, cauzând avarierea celui din urmă, mai menționează sursa citată. “Realizând că nu mai poate continua deplasarea, inculpatul a mai condus aproximativ 100 de metri, după care a parcat autoturismul pe partea dreaptă, în curtea service-ului AD Garage. La scurt timp a ajuns la fața locului un echipaj de poliție. Ulterior legitimării inculpatului s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest”, se mai arată în document.

Ca să își ispășească greșeala, motreanul va presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: