pamFLEȚI

Județul fără specialiști

Cu trei ani în urmă, în Gorj apărea primul caz de Covid-19 din țară. Am aflat atunci că în tot județul este un singur epidemiolog.

Acum, Gorjul este zguduit de cutremure și aflăm că județul are un singur specialist în structuri de rezistență, dar și acela are 82 de ani.

Dacă, Doamne ferește, va avea loc o tragedie, o țară întreagă va afla că noi avem un serviciu de ambulanță fără medici. Mai exact, cu atât de puțini medici, încât sunt ture neacoperite. Au fost și 24 de ore legate fără medic pe ambulanțe.

Cred că la capitolul consilieri și consiliere nu ne bate nimeni. La capitolul băgători de seamă angajați la stat, nici atât. Când căutăm specialiști, nu îi găsim.

Îmi imaginam că Inspecția în Construcții, de exemplu, are specialiști în structuri de rezistență. Păi cum verifică ei una - alta în teren? 

Din păcate, atât în pandemia de Covid, cât și acum după cutremur am înțeles că suntem cam pe cont propriu. “Să sperăm că nu se întâmplă” - cam așa putem să rezumăm gradul de pregătire pe care îl au autoritățile.

Unele știri care apar în situații de criză sunt atât de șocante, că îți vine să crezi că sunt inventate. Cum este asta cu singurul structurist din Gorj, care are 82 de ani. Și totuși, asta e realitatea.

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: