Diaspora

Jocurile Olimpice au început pe un stadion aproape gol

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, un spectacol de aproape patru ore, s-a desfăşurat vineri sub motto-ul “Uniţi prin Emoţie”, fără spectatori.

 

Doar aproximativ 950 de persoane au asistat la evenimentul de pe Stadionul Naţional din Tokyo, cu capacitate de aproape 70.000 de locuri.

 

Startul ceremoniei a fost marcat de focuri de artificii, dar şi de un moment artistic în care s-a arătat cum s-au pregătit sportivii în pandemie, acasă, singuri.

 

A fost ţinut un moment de reculegere în memoria persoanelor care au murit din cauza covid-19, dar şi a sportivilor care au încetat din viaţă, între care şi membrii echipei Israelului ucişi la Munchen în 1972.

Cercurile olimpice şi-au făcut apariţia în arenă după un moment artistic. Cercurile, fiecare cu diametru de 4 metri, au fost făcute din lemn de la copacii plantaţi de sportivi la JO de la Tokyo din 1964.

 

Delegaţia României, a 199-a, i-a avut purtători de drapel pe Simona Radiş şi Robert Glinţă. 

 

Pe teren a fost creată emblema Tokyo-2020, iar pe cer aceasta a apărut ca în oglindă, formată din peste 1.800 de drone. Emblema din drone s-a transformat apoi în planeta noastră, cu toate continentele evidenţiate, în acordurile melodiei Imagine interpretată de corul Suginami, Angelique Kidjo, Alejandro Sanz, John Legend şi Keith Urban.

 

Flacăra olimpică a fost adusă în arenă de doi sportivi, un bărbat şi o femeie. A urmat o ştafetă la care au participat şi un medic şi o asistentă medicală. Ceremonia s-a încheiat cu aprinderea flăcării de la stadion, cea căreia i-a revenit onoarea fiind jucătoarea de tenis Naomi Osaka.

 

La Jocurile Olimpice participă 205 naţiuni cu peste 11.000 de sportivi. În total sunt 206 delegaţii, una fiind cea a echipei refugiaţilor.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: