Social

Jandarm gorjean, felicitat de ministru

Plutonierul adjutant șef Martinescu Procopie, de la Jandarmeria Gorj, a fost declarat Jandarmul de onoare al anului 2023 și felicitat de ministrul de Interne, Lucian Bode.

“Astăzi, 3 aprilie, în cadrul ceremoniei prilejuite de Ziua Armei, în prezența ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin Mastan, i-a înmânat colegului nostru Insigna onorifică”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.

Jandarmul de onoare al anului a salvat viața unei persoane acum o lună. Unui bărbat i-a venit rău în sediul Judecătoriei Motru și a fost resuscitat de jandarmul gorjean, până la sosirea echipajului medical.

“Distincția oferită ne onorează pe toți jandarmii gorjeni. Ne mândrim cu faptul că plutonierul adjutant șef Martinescu Procopie este colegul nostru și ne responsabilizează pentru viitor. Felicitări și o caldă strângere de mână colegului nostru!”, a mai scris IJJ Gorj pe pagina de socialziare.

Personalul medical de specialitate a confirmat faptul că intervenția jandarmului a condus la salvarea vieții persoanei respective. Martinescu Procopie a menționat cu modestie că și-a făcut datoria și că nu este prima intervenție de acest gen. În decursul activității profesionale la Judecătoria Motru, a mai intervenit în sprijinul unui cetățean care suferise o criză de epilepsie pe scările de acces în instituție și la o altă persoană căreia i-a venit rău chiar în sala de judecată.

Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: