Actualitate

ITM Gorj anunță controale. Ce firme sunt vizate!

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj desfășoară o acțiune de control în domeniul securității și sănătății în muncă, vizate fiind firmele care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerțului cu ridicata. Acțiunea se va derula pe parcursul anului 2022, sub coordonarea Inspecției Muncii. Vor fi exceptate însă firmele care fac comerț cu autovehicule și motociclete. 

 

Scopul acțiunii este de a elimina neconformităţile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activitățile specifice, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă. ”Numărul mare de lucrători din domeniu, la nivel național, (peste 350.000), precum și numărul mare al accidentaților în muncă, situează această activitate economică pe locul 2 în privința producerii accidentelor de muncă. Din analizele cauzelor care au produs accidentări, dar și cu ocazia controalelor în domeniul securității și sănătății în muncă, efectuate în ultimii ani, s-a evidențiat faptul că lucrătorii din domeniul comerțului cu ridicata sunt expuşi la o gamă largă de riscuri de accidentare și îmbolnăvire la locul de muncă”, au transmis reprezentanții ITM Gorj. 

 

Printre riscurile de accidentare și îmbolnăvire se numără cele datorate manipulării unor mase grele şi foarte grele, lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute, risc de lovire prin răsturnarea mărfurilor greșit depozitate, perioade lungi în care angajaţii stau în picioare sau stresul provocat angajaţilor din cauza unui comportament neadecvat al clienţilor.

 

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: