Actualitate

ITM face verificări la lucrările de construcții 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj (ITM) va derula pe parcursul anului o campanie de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor. 

Acțiunea are ca scop creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime, al surpării malurilor la lucrările de excavații. 

Totodată, acțiunea are ca scop diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor.

Inspectorii ITM vor verifica modul de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și a sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor. 

Verificările vizează organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în muncă pe șantierele temporare sau mobile, instruirea lucrătorilor, lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător sarcinii de muncă, utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile. 

Vizualizări: 1,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: