Eveniment

ISU Gorj, o sută de intervenții în cinci zile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a intervenit în ultimele cinci zile la o sută de situații de urgență.

“Dintre acestea, 84 au reprezentat misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat prin cele 7 echipaje SMURD operaționalizate la nivelul județului, 3 accidente rutiere, 10 incendii dintre care 4 incendii izbucnite la locuințe individuale, o deblocare ușă imobil și 2 misiuni de sprijin pentru transportul persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță”, a transmis ISU Gorj.

Potrivit ISU Gorj, accidentele rutiere reprezintă o situație alarmantă și, chiar în prima zi a anului 2023, instituția a fost solicitată să gestioneze o situație de urgență generată de un accident rutier produs pe raza localității Căpreni, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. În urma impactului violent, motociclistul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a suferit leziuni foarte grave, iar la sosirea echipajelor de intervenție, acesta se afla în stare de inconștiență. A fost solicitat inclusiv un elicopter SMURD pentru a-l prelua pe bărbat, însă, din păcate, tânărul a murit.

“Incendiile nu contenesc nici ele și, în continuare, cauza probabilă preponderentă a indendiilor izbucnite la locuințe o reprezintă coșurile de fum necurățate, defecte sau amplasate necorespunzător față de materiale combustibile. O a doua cauză principală a acestor incendii o reprezintă instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni”, a mai precizat sursa citată.

Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: