Actualitate

Israelienii au pus ochii pe termocentralele închise de români

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a avut miercuri o întâlnire cu ministrul Energiei, pentru a prezenta interesul firmelor din țara sa pentru termocentralele care țin de complexurile energetice Oltenia și Hunedoara.

Termocentrale care au fost închise sau sunt în curs de închidere, israelienii fiind interesați de infrastructura care rămâne în urmă și pe care pot fi realizate grupurile pe gaze.

Bineînțeles, partea română a dat dovadă de deschidere. ”Am discutat despre întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar și despre cooperarea pe care o putem avea în sectorul energetic și despre modalitățile în care România poate să beneficieze de experiențele Israelului în acest domeniu. Totodată, i-am transmis Excelenței Sale că suntem deschiși și invităm companii israeliene să facă investiții în țara noastră. Vom păstra legătura pentru discuții ulterioare, care să se concretizeze în proiecte de dezvoltare în domeniul gazelor naturale, pentru întărirea securității cibernetice a sistemului energetic și în energie regenerabilă. Pe de altă parte, E.S. David Saranga a transmis că există companii israeliene interesate să participe în procesul de retehnologizare a termocentralelor pe cărbune, de la CEH și CEO”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Complexul Energetic Oltenia a fost obligat să își asume prin planul de restructurare înființarea unor societăți mixte prin care să realizeze grupurile pe gaze și parcurile fotovoltaice.

Mai mult, CE Oltenia trebuie să demonstreze până la finalul acestei luni că face înțelegeri ferme cu acești investitori.

Vizualizări: 4,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: