Actualitate

Ironii la adresa salariaților CEO care vor pensie, dar stau acasă

Cei șapte salariați ai CE Oltenia, aflați în fața guvernului, au intrat miercuri în a treia zi de grevă a foamei. Unul dintre protestatari și-a ironizat colegii care stau acasă, deși ar dori să fie adoptată legea care să le permită pensionarea la 52 de ani. “Bună dimineața, colegii! Astăzi începem o nouă zi de protest! La Guvernul României, vom fi tot 7! Deocamdată!!! Câți vor fi în Piața Prefecturii din Tg. Jiu??? 10-12?”, a scris Vasile Tivig.

În timp ce oamenii sunt în stradă de zece săptămâni și în greva foamei de trei zile, politicienii se întrec în promisiuni.

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, afirmă că noile proiecte de lege ale PSD şi PNL nu rezolvă problema oamenilor. "Am văzut zilele acestea parcă un concurs de depunere de noi proiecte de lege din partea PSD si PNL. În aceeasi logica a ultimilor 30 de ani, niciunul nu rezolvă elefantul din cameră, niciunul nu rezolvă problema reală a oamenilor care au ținut becurile aprinse în Romania", a transmis Radu Miruță, care susține că doar amendamentul lui privind pensionarea celor din productie cu 30 de ani contributivitate și 25 de ani în activitatea respectivă este bun.

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, a propus altceva. Acesta vrea o altă modificare a legii, în sensul că salariații care lucrează în condiții deosebite de muncă ar putea beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de cinci luni pentru fiecare an lucrat, față de patru luni în prezent.

Și parlamentarii PNL Gorj au depus luni la parlament inițiativa legislativă pentru prelungirea avizelor de condiții de muncă deosebite.

Vizualizări: 3,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: