Anchetă

Ion Ișfan, acțiune pentru revenirea la șefia ISJ Gorj

Acțiune interesantă făcută în instanță de Ion Ișfan, fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la trei ani după ce a fost îndepărtat din funcție.

Acesta a făcut o acțiune în constatare la Tribunalul București, prin care a solicitat să se constate “nelegalitatea ordinului de ministru nr. 3454/24.03.2015, sub aspectul numirii în funcția de Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pe durată determinată de 4 ani”.

Mai mult, acesta a cerut Ministerului Educației Naționale “să emită un nou ordin privind numirea în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pe durată nedeterminată”.

În motivare, Ișfan a arătat că numirea pe perioadă determinată este nelegală, ca urmare a promovării concursului organizat conform legii învățământului.

Tribunalul București a pasat problema celui de la Gorj. “Respinge excepția necompetenței materiale. Admite excepţia necompetenţei teritoriale exclusive. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Gorj - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 01.02.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a decis Tribunalul București la începutul lunii.

Inspector școlar general la ISJ Gorj este în prezent liberala Dana Constantinescu, dar după Ișfan pe funcție au mai fost social-democrata Marcela Mrejeru și liberala Maria Cochină.

Vizualizări: 5,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: