Anchetă

A mers la închisoare după ce a tâlhărit o prostituată

Un bărbat de 44 de ani din Târgu Jiu a fost condamnat definitiv, după ce a tâlhărit prostituata la care mersese pentru servicii sexuale. Recidivist fiind, sentința pronunțată de Curtea de Apel Craiova pe 25 ianuarie este una cu executare.

Astfel, gorjeanul va face doi ani și șase luni de închisoare pentru tâlhărie calificată, la care se adaugă un rest de 1.236 de zile de închisoare rămase dintr-o pedeapsă anterioară.

Fapta s-a petrecut pe 29 decembrie, anul 2020, într-o garsonieră din Târgu Jiu, închiriată de o tânără care presta servicii sexuale unor bărbați care aflau de ea din anunțurile date la publi24.

Bărbatul a sunat de mai multe ori, fiind inițial refuzat de femeia care avea un alt client. În jurul orei 23.05, acesta a sunat din nou și au stabilit întâlnirea.

“În acele împrejurări, după ce s-a asigurat că persoana vătămată locuiește singură, inculpatul, aflându-se în spatele acesteia, a prins-o de păr și a împins-o în pat, după care s-a poziționat peste ea și a amenințat-o cu acte de violență, respectiv „că o taie” , dacă nu-i va da toți banii pe care îi are. Conform declarației date în fața organelor de poliție, persoana vătămată a început să țipe, spunându-i inculpatului (...) că nu are bani și i-a cerut, în mod insistent, să părăsească imobilul”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul i-ar fi smuls telefonul mobil marca Samsung A 21s pe care aceasta îl avea în mână, după care a prins-o de gât, cerându-i să nu mai strige și amenințând-o că în caz contrar o va înjunghia.

“Toate aceste aspecte i-au indus persoanei vătămate o stare de temere, determinând-o să nu mai opună rezistență în momentul în care agresorul și-a însușit pe nedrept telefonul său.

Ulterior acestui moment, inculpatul (...) s-a ridicat din pat, a deschis ușa de acces în garsonieră și a părăsit în fugă locația respectivă, având asupra lui telefonul persoanei vătămate, iar între timp, femeia a ieșit după el, pe hol și a început să strige „Poliția Poliția”, însă nu a fost auzită de ceilalți locatari”, a mai menționat sursa citată.

Bărbatul a aruncat cartela telefonului, iar aparatul l-a ascuns într-o autoutilitară ce apariținea unei firme pentru care presta ocazional muncă necalificată.

Varianta povestită de bărbat a fost diferită, în sensul că s-a înțeles cu femeia să plătească 100 de lei pentru servicii sexuale, dar că aceasta i-a sustras o sumă mai mare. 

“A mai arătat inculpatul că, profitând de lipsa sa din încăperea în care se consumaseră raporturile sexuale, fiind la baie, persoana vătămată și-a însușit pe nedrept suma de 400 lei din portofelul ce se afla în buzunarul hainei pe care o lăsase pe pat.

Tot inculpatul a precizat că în momentul în care a constatat acest lucru, i-a cerut explicații persoanei vătămate, însă aceasta a negat însușirea sumei respective, motiv pentru care i-a sustras telefonul acesteia, fără însă să exercite acte de violență asupra sa sau să o amenințe”, scrie în hotărârea judecătorească, doar că nu au existat probe în acest sens. Mai mult, cei doi au mers la detectorul de minciuni, care a indicat că femeia este cea care spune adevărul.

Gorjeanul este în arest preveniv din decembrie 2020, când a comis infracțiunea.

Vizualizări: 2,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: