Politică

Iohannis vrea independență energetică, dar fără cărbune

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, după ședința CSAT, unele măsuri luate în contextul crizei din Ucraina.

“În primul rând, creșterea capacității de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de față, la 2,5%.

În al doilea rând, se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile”, a spus Iohannis.

Independență energetică ar fi mâine dacă ar fi deblocate carierele de cărbune din Oltenia, dacă ar fi făcute angajări în minerit, dacă s-ar stopa demolarea grupurilor energetice pe cărbune și dacă Mintia nu ar fi scoasă la vânzare.

Ce zice președintele nu se poate realiza pe mandatul lui, din care mai sunt vreo trei ani, dar cred că nici măcar pe mandatul următor.

Ce fac alții? Guvernul italian a aprobat luni măsuri de urgenţă vizând o eventuală penurie de gaze din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, între care opţiunea de a-şi redeschide centralele care funcţionau pe bază de cărbune, relatează France Presse. Ce facem noi? Închidem și ce avem.

Vizualizări: 4,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: