Actualitate

Investiții majore pe drumurile județene din Gorj. Ce tronsoane se modernizează!

Anul 2023 a venit cu modernizări importante în ceea ce privește drumurile județene. Și pentru anul viitor, Consiliul Județean Gorj are în plan investiții majore. Lucrările vor începe în primăvară.

Zeci de kilometri de drumuri județene au fost modernizați, în acest an, cu fonduri europene. Un alt segment din zona Padeș a fost asfaltat cu bani din bugetul Consiliului Județean.

“Primul drum finanțat din PNDL ce leagă Vlăduleni – Urdari – Turceni – Ionești și, în aceste zile, facem recepția drumului ce leagă Logrești – Bustuchin – Roșia de Amaradia – Alimpești, modernizat cu fonduri europene. Am intervenit pe drumul ce trece prin localitatea Padeș. Am făcut eforturi considerabile pentru că nu avem un buget foarte mare. Intervenim acolo unde știm că drumurile nu pot fi finanțate din fonduri europene. Atunci ne orientăm către buget propriu și vom continua și anul viitor”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Și anul 2024 vine cu proiecte majore când vine vorba de infrastructura rutieră. „Pregătim câteva drumuri județene foarte importante. Primul are finanțarea asigurată. Cel din zona Brănești. 165 de milioane este evaluat acest drum. Ne trebuia bugetul pe zece ani fără să facem altă investiție. POR a fost întârziat, dar e bine că avem semnate proiectele tehnice. Am lansat această licitație. Este drumul care leagă Brănești – Capu Dealului – Aninoasa – Săulești – Bibești – Vladimir – Totea, cu ieșire în drumul național. Are 43 de kilometri”, a mai adăugat Cosmin Popescu, la Radio Accent.

Lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Altă investiție de amploare este drumul ce leagă Târgu Jiu de Dănești și Țicleni. Drumul are finanțarea asigurată.

Vizualizări: 2,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: