Social

Investiție abandonată, copiii fac sport în curtea școlii

De aproape trei ani, copiii din localitatea Bălănești ar trebui să se bucure de o sală de sport modernă, dar fac orele de educație fizică tot în curtea școlii. Degeaba au obținut autoritățile bani de la Compania Națională de Investiții, căci constructorul nu s-a ținut de lucrări și a abandonat șantierul înainte să termine treaba. Este un fenomen întâlnit destul de des, "antreprenori" fără potențial, licitează cu prețuri mici, câștigă, iar apoi la demararea lucrărilor constată că nu pot să-și îndeplinească obiectivul.

În Bălănești, constructorul nu a reușit să execute nici măcar jumătate din lucrare. Sala de sport ar fi prima și singura din localitate.

 

Primarul Ovidiu Pungan spune că a fost reziliat contractul dintre Compania de Investiții și firma care a început lucrările, dar nu le-a mai terminat. Pentru ce a rămas de executat se va organiza altă licitație. Vorbim de o investiție ce are o valoare de peste un milion de euro.

“Compania Națională de Investiții a reziliat contractul cu firma respectivă. Constructorul trebuia să predea sala în noiembrie 2021. A trecut foarte mult timp de atunci. Noi am făcut adrese și am anunțat CNI că șantierul e într-un haos total și nu se execută niciun fel de lucrare. S-a reziliat contractul, se face expertiza tehnică a lucrării și va fi scos la licitație restul de lucrări. Acum e realizat cam 40%. Îmi doream să fie realizată această sală de sport pentru că nu avem nici măcar un teren sintetic pentru elevii noștri”, a spus primarul din Bălănești, la Radio Infinit.

În prezent, copiii fac sport în curtea școlii.

Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: