Social

Întrebare întrebătoare: "De ce DSP stabilește cine e mort de Covid?"

Presa primește zilnic raportări cu decesele Covid, pe care vedem în general oameni trecuți binișor de 70 de ani, cu multe boli grave, dar care au căpătat și infecția cu coronavirus. Cu toții sunt trecuți pe lista deceselor Covid, deși medicii spun că mulți au murit de bolile pe care le aveau. Nu se știe cum, s-a ajuns ca între decesele raportate de spitale la DSP și cele raportate de DSP la Ministerul Sănătății să fie o diferență de cel puțin șapte mii.

Legislația în vigoare prevede ca medicul curant şi cel legist să stabiliească cauza morţii, dar în contextul pandemiei de corovavirus Directia de Sănătate Publică (DPS) stabileşte cauza deceselor de Covid-19, după cum spune Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, care afirmă că e de discutat cum s-a stabilit ca DSP-ul să aibă ultimul cuvant. 

Acesta este siderat de faptul că medicii nu mai au nici un cuvânt de spus cu privire la certificarea decesului. "Cum am ajuns noi, ca medici, să nu mai avem niciun cuvânt la certificarea decesului? Prin lege, cauza morții este stabilită de medicul curant și de medicul legist. E de discutat cum s-a stabilit ca DSP să aibă ultimul cuvânt", a spus Cătălin Cârstoiu.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat fix după demitere că există diferenţe între decesele raportate de spitale pe platforma Corona-Froms şi situaţia primită la Ministerul Sănătăţii. "Există indicii că sunt diferențe între decesele raportate, mai puține decese. Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată", a declarat Voiculescu. 

Ferice de noi că ne-ai "destupat" mințile! Cât de ticălos trebuie să fii, să taci mâlc cât ai fost în funcție, iar apoi să te trezești arătând cu degetul. Ești complice, Vlăduț, ești complice!

Vizualizări: 2,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: