antiVirale

Intrare liberă la muzee, de Ziua Culturii Naționale

Muzeele au intrare liberă luni, 15 ianuarie 2024, de Ziua Culturii Naționale.

„ Luni, 15 ianuarie 2024, de Ziua Culturii Naționale, deschidem porțile Muzeului de Istorie și Arheologie (str. Geneva, nr. 8 ), și ale Muzeului de Artă (str. Traian, nr. 2) din Târgu Jiu.
Vizitarea este gratuită. Vă așteptăm cu expoziții de bază și temporare!”, a anunțat Muzeul Judțean Gorj.

Intrare liberă va fi și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Luni, la ora 18:00, va avea loc  vernisajul expoziției „Semn. Simbol. Semnificație” ce cuprinde lucrări ale artistei Anca Pașa-Deaconu, într-o expunere reconfigurată, ca parte a proiectului „12”, ce a debutat la Tg-Jiu. Totodată, artista va introduce în proiect noțiunea de workshop experimental în care va implica publicul.

Mai exact, ea va oferi unui număr de 12 elevi de la Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” și de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu câte o coală de hârtie pe care este desenat un cerc, folosind combinații de alb, negru și auriu (pentru fundal și, respectiv, elementul figurat), inspirată fiind de Păsările lui Brâncuși. 

Fiecare coală reprezintă o provocare, un nou început. Elevii vor fi invitați să completeze desenul, conform propriei imaginații și prin raportare personală la opera lui Brâncuși. Cele 12 lucrări astfel realizate vor fi apoi asamblate într-o carte-obiect, pe care artista o va prezenta în viitoarele sale expoziții, ca rezultat al acestui workshop experimental, integrat într-o serie de obiecte pe care le va crea. Cu fiecare nouă expoziție, cu fiecare nou workshop, cărții i se vor adăuga câte 12 pagini. 

 

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: