pamFLEȚI

Interesul pentru elev, între vorbă și faptă

Vestea că fruntea ISJ Gorj, Dana Constantinescu, a demisionat a bucurat mulți ocupanți ai scaunului de director de școală. Deși aceasta pledează în managerul care a preferat munca în slujba elevului, a legii și a comunității, nu de puține ori faptele au contrazis-o. 

Județul Gorj, lesne de observat, e deficitar la educație: de la interesul pentru elev, până la selecția celor care conduc actul educațional, de aceea, mandatul Danei Popescu a venit să întărească problema deja existentă. 

În nenumărate rânduri, aceasta nu a sprijinit directori care au decis înființarea de clase, nemotivând această alegere printr-un temei legal. 

Școlarizarea celor care nu au avut oportunitatea să-și continue studiile în cadrul învățământului liceal de la seral este blocată în diverse unități școlare doar la “recomandarea” dnei inspector general, Dana Popescu.

 Ținând cont de faptul că învățământul liceal seral ar trebui încurajat, astfel fiind școlarizată majoritatea adulților, acest aspect nuanțează și poziția “românului” în clasamentul european - deja inferior. Condițiile de angajare vizează terminarea celor 12 clase. Și atunci, paradoxal, ne confruntăm cu o utopie. 

Faptele acesteia din perioada mandatului, toate de acest gen, sunt nenumărate, ne oprim doar aici, asupra unui aspect care afectează zeci de oameni dornici de a-și continua studiile, cărora li s-a luat “brutal” acest drept si care, obligați de circumstanțe, au apelat la școli aflate la distanțe sau, deseori, au renunțat.

 

Vizualizări: 2,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: