Politică

Instanțele plimbă dosarele până se prescriu prejudiciile

Citim des știri despre prejudicii uriașe calculate de Curtea de Conturi. Dacă ne uităm cât se recuperează, ajungem la concluzia că mai nimic.

Controalele se fac târziu, rapoartele sunt contestate, instanța de judecată le ține câțiva ani pe rol, sumele se prescriu.

Un astfel de caz este al fostului primar al comunei Jupînești, Petre Gușiță, pentru care Camera de Conturi Gorj a calculat un prejudiciu de 11 mii de lei.

Primarul a fost acționat în judecată pentru că autoritatea locală nu ar fi recuperat debitele unei societăți comerciale ce ulterior a fost radiată.

Tribunalul Gorj a stabilit că fostul primar trebuie să achite sume, dar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea dosarului. „Admite apelul. Anulează sentinţa civilă şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Decizie definitivă”, se arată în minuta sentinței din 20 aprilie.

Gușiță s-a apărat spunând, pe bună dreptate, că era treaba contabilei să facă asta. Probabil că Gușiță va scăpa, primăria se va îndrepta cândva împotriva contabilei, dar suma va fi deja prescrisă. Și este doar un caz din miile de acest gen care sunt în fiecare an. Și totul pe bază de complicitate, nu de neștiință.

Vizualizări: 1,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: