Social

Înscrieri pentru examenul de Bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat 2022 începând de luni, 23 mai. Potrivit calendarului oficial, perioada de înscriere se va încheia vineri, 27 mai. 

Pentru înscrierea la examen, elevii au nevoie de: dosar, 2 fotografii ¾, copii după certificatul de naștere și cartea de identitate, foaia matricolă, cerere-tip (care se completează la secretariatul unității școlare absolvite), adeverință recunoaștere probe, pentru candidații din seriile anterioare, și cerere către inspectorul școlar general, în cazul candidaților din alte județe.

Elevii care au obținut premii individuale la concursuri sau olimpiade școlare internaționale și au fost recunoscute de către Ministerul Educației pot să solicite să echivaleze o anumită probă scrisă, în funcție de disciplina unde a obținut premiul. 

Elevii din clasa a XII-a sau a XIII-a vor încheia cursurile în data de 27 mai. Probele examenului maturității au loc în perioada 6-23 iunie. Primele rezultate la Bacalaureat 2022, înaintea soluționării contestațiilor, vor fi afișate în 27 iunie, iar rezultatele finale, în 1 iulie.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: