Anchetă

Inginer din CEO, condamnat pentru dare de mită

Un inginer de la Cariera Roșia a Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat pentru dare de mită și furt de lemne. Acesta, împreună cu un alt localnic din comuna gorjeană Fărcășești, ar fi mituit un pădurar, pentru a fi lăsați să ia lemne căzute din pădure.

Pedeapsa a fost mai mare pentru darea de mită, câte doi ani de închisoare, decât pentru că au luat lemnele, aici primind fiecare câte șase luni. Pedepsele au fost supendate, pe un termen de supraveghere de doi ani.

Cei doi gorjeni ar fi dat câte 300 de lei pădurarului, pentru a lua din pădure mai mulți arbori esență fag și gorun doborâți de fenomene naturale, fără a fi marcați de organele silvice și fără a deține documente legale. Nici nu au luat mare lucru, unul trei metri cubi, celălalt un metru cub și jumătate. 

Pădurarul a negat că le-ar fi permis să ia arbori nemarcați din pădure și că în schimb ar fi primit bani de la aceștia, precizând însă că a fost întrebat de cel din urmă dacă are material lemnos de vânzare, ocazie cu care a fost și înștiințat de acesta că în punctul ”Valea Lupilor” sunt arbori doborâți de fenomene naturale.

Una peste alta, cele câteva lemne luate din pădure i-au costat mult pe cei doi gorjeni. Cazierul pătat, 80 de zile de muncă în folosul comunității, câte o mie de lei cheltuieli de judecată de fiecare și plata sumei de 686,64 lei TVA inclus, către părtea civilă, Ocolul Silvic Târgu Jiu.

Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Gorj pe 12 iulie.

Vizualizări: 6,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: