Eveniment

Închisoare pentru un hoț prins după o sesizare pe facebook

Un hoț care a jefuit trei persoane în zona centrală a municipiului Târgu Jiu a fost condamnat la un an de închisoare, cu executare. Bărbatul a fost identificat de oamenii legii după o sesizare făcută pe rețelele de socializare. 

Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu pentru furt în formă continuată s-au petrecut spre finalul lunii august 2021. Una dintre victime, o femeie, a rămas fără portofelul cu bani după ce a mers la un bancomat din centrul orașului să scoată 1000 de lei. Aceasta a sesizat că nu mai are banii când a trebuit să plătească niște produse la un magazin second hand. 

Și un angajat al unei firme de curierat a rămas fără o parte din banii pe care îi încasase de la clienți, după ce a făcut o livrare în Piața Centrală. În cazul său, paguba a fost de 6500 lei. 

A treia păgubită a rămas fără 1100 lei după ce a mers să facă cumpărături în Piața Centrală. La urcarea în microbuzul din staţia de pe digul Jiului, femeia a constatat că îi fusese sustras portofelul.

O persoană care l-a văzut pe individ că urmărea un bătrân a sesizat Poliția Locală Târgu Jiu, pe facebook. Persoana respectivă a precizat că bărbatul are un tatuaj pe braţ şi a intrat de mai multe ori în incinta băncii Raiffeisen, la bancomat. În urma acestor mesaje, angajata Poliției Locale care se ocupă cu administrarea contului de pe rețelele de socializare şi-a anunţat colegii aflaţi în serviciu, iar cu ocazia deplasării acesteia în zona pieţei centrale, în apropierea localului  Anna Super 2000, aceasta a observat un bărbat care corespundea cu descrierea din mesajele primite, l-a observat pe individ deplasându-se foarte aproape, în spatele unei femei. 

Ulterior, după ce angajata Poliției Locale și-a parcat mașina, l-a observat pe bărbatul respectiv, care a scos din buzunar un portofel şi o sumă de bani din acesta, pe care introdus-o în buzunar, după care a aruncat bunul în spaţiul verde. În aceste împrejurări, angajata Poliției Locale l-a fotografiat cu telefonul mobil și a realizat și o filmare, pe care le-a trimis colegilor.

La faţa locului au venit două echipaje ale poliţiei locale, agenţii pornind în urmărirea bărbatului care furase portofelul, fără însă să reuşească să-l prindă. L-au observat pe bărbatul respectiv alergând pe strada Plevnei, motiv pentru care la rândul lor au alergat încercând să îl prindă, însă a intrat printre blocuri şi l-au pierdut.

Datorită imaginilor puse la dispoziție de angajata Poliției Locale Târgu Jiu, oamenii legii au reușit să-l identifice pe făptaș. Astfel, la începutul lunii septembrie 2021, polițiștii din Horezu au făcut o percheziție la domiciliul bărbatului și asupra autoturismului acestuia. În urma verificărilor, oamenii legii au găsit articolele de îmbrăcăminte purtate de acesta la furturile comise la Târgu Jiu. 

Cu ocazia audierii, bărbatul și-a recunoscut faptele, declarând că regretă şi că este de acord cu despăgubirea persoanelor vătămate. ”Observând fişa de cazier judiciar a inculpatului, se constată că acesta este recidivist postexecutoriu, fiind condamnat în trecut pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi furt”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu din data de 20 aprilie. 

Pe lângă faptul că va sta un an în spatele gratiilor, acesta va trebui să plătească către cei trei păgubiți  suma de 1.100 lei, 6.500 lei, respectiv 1.000 lei drept despăgubiri civile. Bărbatul se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Craiova. Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 3,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: