Eveniment

Gorj: Aproape 900 de polițiști vor asigura liniștea și siguranța de Paște 

Peste 880 de polițiști gorjeni vor fi prezenți la datorie, în perioada 22-25 aprilie, cu prilejul sărbătorilor Pascale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică. Oamenii legii vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zonele de agrement din localitățile urbane și rurale, locuri de promenadă, baruri, terase sau restaurante, cât și în zona lăcașurilor de cult, unde se preconizează aglomerări de persoane.

”În noaptea de Înviere și în zilele de Paște, conform Planului de măsuri întocmit la nivelul IPJ Gorj, vor fi desfășurate acțiuni specifice, pentru a preîntâmpina eventualele evenimente negative, atât în zonele lăcașurilor de cult, unde sunt organizate slujbe religioase, cât și în locațiile unde se vor desfășura manifestări cultural-artistice”, a transmis IPJ Gorj. 

Pentru zonele locașurilor de cult religios, cum ar fi Mănăstirile Lainici sau Tismana, unde se preconizează aglomerări de persoane, au fost suplimentate dispozitivele de ordine publică și poliție rutieră, pentru a se asigura o fluidizare a traficului rutier, dar și pentru prevenirea unor accidente rutiere sau a blocajelor în trafic.

Oamenii legii le recomandă șoferilor și pietonilor să circule cu atenție sporită și să respecte legislația rutieră. Conform IPJ Gorj, în această perioadă, peste 130 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră vor acționa atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare în ceea de privește circulația pe drumurile publice.

”Dacă sunteți victima vreunei infracțiuni, dacă ați asistat sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei fapte antisociale, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat polițist sau apelați cu încredere numărul unic de urgență 112”, au mai transmis reprezentanții poliției din Gorj. 

Polițiștii le recomandă gorjenilor să adopte măsuri individuale de protecție și să sporească atenția asupra bunurilor de valoare, atunci când se află în zone aglomerate. De asemenea, când părăsesc locuințele, să se asigure că au încuiat bine uşile şi ferestrele.

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: