Actualitate

Încep negocierile pentru CCM la CE Oltenia. Care sunt mizele!

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia încep luni negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

Sunt mai multe mize ale acestei negocieri, prima fiind majorarea salariilor. Sindicatele nu avansează cifre, spun doar că vor “o majorare decentă”. Pe de altă parte, CE Oltenia a avut pierderi de sute de milioane de euro și anul trecut, ajutorul de stat promis de guvern nu se știe dacă mai vine, astfel că sunt lideri sindicali care se întreabă dacă peste două luni vor mai fi bani de salarii, nu de majorări. În 2020, timp de câteva luni, compania s-a descurcat cu salariile grație împrumutului de 251 de milioane de euro de la guvern, care s-ar fi transformat în ajutor de stat dacă ar fi fost aprobat planul de restructurare la Comisia Europeană. În acest an, totul este tulbure din acest punct de vedere.

O altă miză a negocierilor o reprezintă plățile compensatorii pe care le va da compania celor concediați colectiv. Planul este ca în acest an să plece din companie 700 de salariați, din care doar jumătate prin pensionare. Pentru ceilalți trebuie pregătit un pachet compensatoriu.

Negocierile vor începe luni, 8 martie, iar administrația speră să le finalizeze în cursul acestei luni.

Vizualizări: 3,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: