Politică

Încă un secretar de stat demis după 24 de ore

Premierul Florin Cîțu l-a demis vineri pe secretarul de stat din Ministerul Sănătății Cosmin-Constantin Baciu, numit cu doar o zi în urmă. Ambele decizii au fost publicate în Monitorul Oficial.

Reprezentanții guvernului au explicat că decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu ar fi fost respectată procedura. Mai exact, nu a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de reorganizare a Ministerului Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat. Nu pare însă să fie așa, câtă vreme sunt cinci posturi de secretar de stat și doar patru ocupate.

Mai degrabă este vorba despre faptul că Baciu este un medic băcăuan, susținut de PNL Bacău, filială câștigată recent de Mircea Fechet, care și-a anunțat susținerea publică pentru Ludovic Orban la șefia PNL.

Este a doua oară când premierul Cîțu demite un secretar de stat la doar o zi de la numire. În 23 iunie l-a eliberat din funcție pe Marian Murguleţ, numit secretar de stat la Ministerul Cercetării pe 22 iunie. Întrebat atunci de ce l-a demis, Cîțu a invocat o ”informație confidențială” primită despre Murguleț, fără să explice însă despre ce e vorba.

Vizualizări: 1,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: