Diaspora

Încă un război

Iranul a lansat sâmbătă noaptea un atac major împotriva Israelului, lansând sute de drone, rachete de croazieră și rachete balistice. Israelul e în stare de urgență, a închis spațiul aerian și a ridicat în aer numeroase avioane militare și de vânătoare. Vecinii Israelului au anunțat fiecare că și-au închis spațiul aerian pe timpul nopții.

Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran a declarat că a lansat zeci de drone și rachete asupra Israelului sâmbătă seara, un atac care ar putea declanșa o escaladare majoră între inamicii regionali, SUA angajându-se să sprijine Israelul.

 

Armata israeliană a spus că peste 100 de drone, despre care surse de securitate irakiene au spus că au fost văzute zburând deasupra țării din Iran. Surse oficiale, citate în presă, vorbeau chiar de câteva sute de drone, dar și de rachete de croazieră. Postul israelian Channel 12 a spus că unele dintre acestea au fost doborâte peste Siria sau Iordania încă dinainte să ajungă peste Israel.

Agenția de știri de stat a Iranului a citat o sursă care spunea că armata sa a lansat și un prim val de rachete balistice împotriva Israelului, dar surse oficiale din cadrul IDF au negat că ar fi fost lansate astfel de rachete.

După ora locală 02.00, numeroase interceptări și lansări ale sistemului israelian Iron Dome au putut fi înregistrate video pe cerul de deasupra Ierusalimului și a unor localități din estul țării. În același timp, pe rețele sociale au apărut mai multe clipuri video cu lovituri de rachete ce lovesc zone din interiorul Israelului.

 

Vizualizări: 796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: