Social

Imobile afectate de cutremur în mai multe comune din Gorj

Efectele cutremurului de marți nu și-au făcut simțită prezența doar la Târgu Jiu, ci și în câteva comune din județ, primarii evaluând acum situația clădirilor afectate.

Cutremurul care a lovit marți Gorjul s-a resimțit în mai multe localități din județ și a produs și pagube, mai ales clădirilor vechi cum sunt bisericile și sediile de școli, dar și în unele gospodării.

La Bălești, primarul Mădălin Ungureanu spune că aproape în fiecare gospodărie s-au produs pagube și că se fac evaluări bisericile afectate: „Avem și noi pagube, în sensul că s-au dărâmat coșurile la sobe sau centrale, au căzut țigle, s-au fisurat  pereții și a picat tencuiala. Avem trei echipe de evaluare în comună ca să vedem ce pagube sunt să facem un raport către ISU pentru a vedea ce decizie va lua guvernul”.

O secție de votare are mari probleme precum și bisericile din localitate.

Și la Arcani sunt mai multe case afectate, dar și bisericile și mai multe gospodării. „Sunt câteva probleme la două biserici și câteva gospodării care au suferit avarii mai mari”, a precizat primarul Aristică Coiculescu precizând că activitatea va fi suspendată în lăcașurile de cult.   

Și o școală din localitate are probleme la etajul I și va fi evaluată, urmând să se decidă în zilele următoare dacă se mai poate continua activitatea.

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: