Diaspora

Ieri bogați, azi săraci! Criptomonedă devalorizată cu 98% în 24 de ore

Prețul criptomonedei Terra (LUNA) a scăzut cu peste 98% în doar 24 de ore, ștergând averea investitorilor în moneda virtuală.

Miercuri, 11 mai, Terra, care s-a aflat printre primele zece cele mai valoroase criptomonede, a scăzut sub un dolar, după ce, cu o lună în urmă, atinsese 120 de dolari pe unitate.

Majoritatea pierderilor s-au produs peste noapte, când prețul a scăzut cu 98%, notează The Independent.

Pentru investitori înseamnă pierderi dramatice, în condițiile în care valoarea de piață a LUNA a scăzut de la peste 40 de miliarde de dolari la 500 de milioane.

Un membru al thread-ului de Reddit r/TerraLuna a scris: ”Mi-am pierdut toate economiile de-o viață. Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce voi face mai departe”.

Un alt utilizator No-Forever a scris pe Reddit că regretă că nu și-a vândut criptomonedele LUNA în aprilie, când prețul depășea 100 de dolari, putând atunci să câștige 15.000 de dolari.

”M-am lăcomit sperând că voi obține mai mulți bani pentru a plăti avansul pentru o locuință. Adio casă și economii!”

Moderatorii forumului, care are peste 44.000 de membri, au postat un anunț cu numere de telefon pentru cei îngrijorați de consecințele prăbușirii.

”Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă. O să-mi pierd casa. O să devin un om fără adăpost”, a mai scris un alt utilizator.

Scăderi puternice se înregistrează pe toată piața de criptomonede. În cazul LUNA, scăderea a fost amplificată de problemele UST, o criptomonedă Terra de tip stablecoin a cărei valoare era legată de dolarul american. La începutul acestei săptămâni, UST s-a decuplat de la dolar și a scăzut la 0,29 de dolari pe unitate.

Vizualizări: 1,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: