La modă

Idei de afaceri: Crescătoria de crapi

Crapul este un peşte foarte gustos, iar cererea pentru acesta în România este din ce în ce mai mare. O afacere într-o crescătorie de crapi nu costă mult și poate fi amortizată repede. În principiu, vei avea nevoie de un teren de cel puţin 1 ha în care să amenajezi un rezervor aprovizionat cu puiet. Restul investiţiei se va duce în mare parte pe hrană care, de obicei, nu este costisitoare.

Crapul nu este pretenţios atunci când vine vorba de creştere, însă are nevoie de anumite condiţii de mediu favorabile pentru a se dezvolta. De exemplu, temperatura apei trebuie să fie în intervalul 18-28 grade Celsius, iar nivelul de oxigen între 5-7 mg pe litru de apă.

Este recomandat ca amenajarea bazinului să fie într-o zonă de şes sau colină, pe un teren cu pantă relativ mică şi, preferabil, în albiile majore ale râurilor sau în avalul lacurilor de acumulare. Crapul trăieşte pe fundul apei, iar razele soarelui nu pătrund mai departe de 2m, de aceea, adâncimea apei din bazinele de creştere nu ar trebui să depăşească această valoare.    

Crapii sunt omnivori şi mănâncă insecte de apă, precum larve, viermi, moluşte şi zooplancton, însă mulţi fermieri aleg să-i hrănească suplimentar şi cu furaje pentru o dezvoltare mai rapidă. 

În concluzie, dacă eşti pasionat de acest domeniu, creşterea crapului poate fi pentru tine o afacere de succes.

Vizualizări: 1,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: