Actualitate

Grupul de lucru n-a priceput ideile liderilor sindicali

Grupul de lucru pentru Complexul Energetic Oltenia, constituit la nivelul Ministerului Energiei, va avea o nouă ședință pe 5 octombrie.

La prima ședință a fost întocmită o minută despre care liderii sindicali participanți spun că nu are legătură cu ce s-a discutat acolo. Noi nu am fost acolo, nu știm ce s-a discutat, cert este că în minută scrie că liderii sindicali ar trebui să se prezinte data viitoare cu idei clare.

“Dl. președinte Pavel Casian Nițulescu le-a propus reprezentanților federațiilor sindicale să vină cu idei clare, propuneri și argumente care vor fi analizate în cadrul grupului de lucru”, se arată în minută. Ce să înțelegem de aici? Că la prima ședință au prezentat idei atât de neclare, încât nu au fost consemnate în minută?

Iată ce explicație are Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia. “De la ultima noastră discuție privitor la grupul de lucru au intervenit câteva modificări. Din păcate, colegii care au participat acolo au văzut că una s-a discutat și alta a apărut în spațiul public. De data aceasta, colegii care vor participa la această ședință a grupului de lucru au obligația ca, înainte de a pleca un document la semnat să verifice dacă tot ce s-a discutat este transpus și în document. Eu rămân surprins, pentru că și la noi, la comisiile de negociere sau la comisiile mixte, niciun document nu pleacă, indiferent de natura sa, către ITM sau orice altă instituție, până nu este verificat așa cum trebuie și pus în pagină exact așa cum am discutat. Ședința grupului de lucru din 5 octombrie trebuie să transpună clar și corect solicitările care au fost făcute de către partenerii noștri sociali, de către liderii de sindicat ca durata de viață a companiei să fie prelungită așa cum documentele arată”, a spus Jan Popescu.

Să sperăm că măcar minuta de la viitoarea ședință va ajunge în presă, deși ar fi mai utilă o înregistrare.

Grupul de lucru ar trebui să propună argumente cu care Ministerul Energiei să meargă la Comisia Europeană, în vederea negocierii amânării închiderii unor capacități pe cărbune.

Iată minuta de la prima ședință, care a fost acum câteva săptămâni:

Vizualizări: 2,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: