Eveniment

Gorjeanul implicat în accidentul de la Recea era drogat

Unul dintre șoferii implicați în accidentul produs luni, 18 septembrie 2023, în județul Olt, în care a fost nevoie de activarea Planului Roșu, a fost testat pozitiv pentru consum de droguri.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 16,30, la intersecția drumului județean DJ 653 cu drumul județean DJ 657, în localitatea Recea. Un autocar care circula dinspre Slatina către Bălteni a intrat în coliziune cu o autoutilitară, șoferul autoutilitarei neacordând prioritate de trecere. 

 
„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o autoutilitară condusă de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj și un autobuz condus un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Schitu.

 
  
În urma evenimentului rutier, o tânără de 34 de ani, din orașul Turceni, județul Gorj, pasageră în autoutilitară, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Olt, la scurt timp de la încheierea cercetărilor la fața locului.

În accident au fost implicate 55 persoane, 53 aflându-se în autocar, iar două în autoutilitară, motiv pentru care salvatorii ISU Olt au activat inițial Planul Roșu, intervenindu-se cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și cinci echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Nicio persoană din autocar nu a necesitat transportarea la spital, în schimb o femeie care se afla în autoutilitară a rămas încercerată, pompierii intervenind pentru scoaterea acesteia, ulterior victima fiind transportată la spital.

„Au fost implicate în eveniment 55 de persoane (53 în autocar și două în autoutilitară), patru persoane au fost asistate la fața locului și una a necesitat transport la spital. Femeia transportată la spital a fost încarcerată și extrasă de echipajele specializate. Este conștientă și cooperantă, politraumatizată prin accident rutier”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

 
Polițiștii i-au testat cu alcooltestul pe cei doi șoferi, rezultatele fiind negative. Nu s-a mai întâmplat la fel la testarea cu drug-testul, IPJ Olt comunicând că pentru unul dintre șoferi rezultatul este pozitiv. 

„Cei doi conducători auto au fost testați și cu aparatul DrugTest, pentru tânărul de 30 de ani rezultatul a fost negativ, iar pentru tânărul de 25 de ani, aparatul a indicat prezența unei substanțe psihoactive (n. red. - ketamină). În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.
 

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: