Eveniment

Gorjeanul acuzat de dare de mită vrea să plece din țară. Motivul, legat de copil!

Un gorjean acuzat că a încercat să mituiască un polițist și aflat sub control judiciar a cerut instanței să fie lăsat să plece din țară, pentru a putea obține certificat de naștere copilului său. Tribunalul Gorj i-a respins cererea, considerând că nu este un motiv suficient.

Inculpatul “solicită revocarea măsurii controlului judiciar, având în vedere faptul că, la data de 17.08.2022, soţia acestuia a născut pe teritoriul Angliei. Astfel, arată că în Anglia nu este posibilă emiterea certificatului de naștere decât dacă tatăl merge să recunoască nou născutul. În prezent copilul nu are certificat de naștere”.

Gorjeanul a fost trimis în judecată pentru tentativa de a mitui un polițist. Fapta s-a petrecut în iulie 2022, când polițiștii au oprit un autoturism BMW, pentru control, pe DN 6B, în localitatea gorjeană Căpreni.

“Conducătorul auto, pentru a nu fi sancționat contravențional întrucât avea aplicată folie neomologată pe geamurile autoturismului, le-a oferit polițiștilor inițial suma de 40 de lire iar ulterior suma de 500 lei”, se arată în rechizitoriu. 

Tribunalul Gorj a respins la 1 septembrie cererea de ridicare a controlului judiciar. Iată cum a motivat: “Cu privire la cererea privind revocarea măsurii controlului judiciar, instanța constată că nu s-au oferit argumente concrete care să sprijine aceasta cerere, astfel încât instanța să le poată aprecia ca fiind suficient de serioase, de natura sa conducă la admiterea unei astfel de cereri. De asemenea, trebuie subliniat faptul că, în situația în care s-ar prefigura o prelungire în timp a judecății, astfel încât măsura preventiva să se perpetueze peste o limita rezonabila, instanța ar putea oricând să pună în discuție revocarea aceste masuri, daca situația o impune. Chiar daca inculpatul beneficiază în continuare de prezumția de nevinovăție, el trebuie să-şi asume neajunsurile implicării într-o procedura judiciara, considerate în prezenta cauză ca fiind adecvate nevoilor procedurii şi proporțională cu scopul urmărit”.

Gorjeanul a avut posibilitatea să conteste decizia Tribunalului, aceasta nefiind definitivă.

 

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: