Eveniment

Gorjeancă condamnată după ce și-a bătut vecinul cu parul

O femeie din comuna gorjeană Licurici a fost condamnată la o pedeapsă de 9 luni și 10 zile de închisoare, cu suspendare, după ce a bătut un localnic cu un par de lemn. 

Fapta pentru care gorjeanca a fost judecată și condamnată a avut loc în data de 14 iunie 2020, în jurul orei 12.30. Pe fondul unei stări conflictuale cauzate de sesizările frecvente pe care bărbatul respectiv le-ar fi făcut cu privire la presupuse fapte penale săvârşite de concubinul său, precum şi al denigrărilor la adresa acesteia, femeia l-a lovit cu un par în timp ce acesta se deplasa cu o bicicletă pe drum. 

”Inculpata a ieşit din curtea locuinţei cu un par de lemn şi, ameninţându-l cu moartea, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură în zona capului, moment în care persoana vătămată s-a dezechilibrat şi a căzut de pe bicicleta cu care se deplasa. În timp ce persoana vătămată se afla căzută pe asfalt, inculpata a continuat să-i aplice lovituri cu parul din lemn peste mâini şi picioare, încetând la intervenţia concubinului acesteia”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

În urma loviturilor primite, bărbatul agresat a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale

În cursul judecății, femeia a recunoscut că l-a lovit pe bărbatul respectiv. Le-a spus magistraților că, pe fondul denigrărilor aduse de acesta la adresa sa, concubinul său o bătea. Femeia a negat însă că l-ar fi amenințat cu moartea. 

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că femeia nu are antecedente penale, dar și că are minori în întreținere. Au dispus suspendarea pedepsei în cazul său, pentru un termen de supraveghere de 2 ani. 

Pe parcursul acestui termen va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei Licurici sau în cadrul Școlii Gimnaziale Negreni, pe o perioadă de 60 de zile. ”Această muncă neremunerată în folosul comunităţii o va face pe inculpată să conştientizeze în acest fel, prin munca prestată, gravitatea faptelor şi consecinţele pe care aceste fapte le-a produs în viața victimei”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Instanța a  obligat-o și la plata sumei de 400 lei către bărbatul agresat, reprezentând daune materiale, dar  și daune morale în sumă de 3500 lei.

Hotărârea pronunțată în data de 11 august de Judecătoria Târgu Cărbunești poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 3,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: